Víte, že chůze a pánevní dno spolu souvisí? Že není jedno, jakým způsobem se pohybujeme, jak klademe svá chodidla? A že pro správnou funkci pánevního dna potřebujeme srovnat segmenty těla do osy?

Všechny chceme být aktivní, šťastné a spokojené. A k tomu patří psychická pohoda a dobrý zdravotní stav. Abychom si je udržely po celý život, musíme se o ně průběžně starat.

V úvodním videu https://youtu.be/3fD5HNzdQGY o dechu jsem již zmínila, jak je pro tok dechu důležité nastavení těla a mysli, a rovněž význam dechu jako oživující energie, která nás pojí s prvopočátkem. Takže dech sám je určité mystérium.

Venušiny kuličky většinou známe jako pomůcku pro oživení sexuálního života. Při správném použití mohou mít ale také příznivé účinky pro naše pánevní dno, se kterým mnohé z nás mají problémy po porodu či po různých operacích.

Vítejte u dalšího dílu seriálu článků o Metodě 3x3, která je prospěšná nejen pánevnímu dnu, hlubokému stabilizačnímu systému a celkovému postavení těla, ale také našim emocím a toku energie. O základech metody pojednává úvodní článek a další pak o propojení emocí a chodidel. Mohli jsme si uvědomit, jaké emoce, pocity a dojmy se pojí s...

V prvním díle díle jsme si nastínili komplexnost metody 3x3 a v následujících článcích se podrobněji podíváme na emoční a energetická propojení jednotlivých pater, tedy pánve a pánevního dna, krku a chodidel.

Pokud máte potíže s pánevním dnem, jistě jste při svých toulkách po internetu narazily na pojem "metoda 3x3". Pojďme ji společně blíže prozkoumat, dozvědět se o jejích principech a o tom, jak se díky ní naučit pracovat s celým vlastním tělem a odstranit tak nejen problémy s pánevním dnem.

Zažít pocit pohody a klidu, potřeba uvolnit se je protiváhou aktivit a myšlenek, které přináší napětí a stres. Namluvila jsem relaxaci, která je na uvolnění jednotlivých částí těla. Udělejte si pohodlí a ať je vám dobře :)

V každé nenadálé ohrožující situaci, ať již skutečné či domnívané, může, ale nemusí vznikat následný sled reakcí. Dle psychologů existují tyto fáze: