Pokud máte potíže s pánevním dnem, jistě jste při svých toulkách po internetu narazily na pojem "metoda 3x3". Pojďme ji společně blíže prozkoumat, dozvědět se o jejích principech a o tom, jak se díky ní naučit pracovat s celým vlastním tělem a odstranit tak nejen problémy s pánevním dnem.

Zažít pocit pohody a klidu, potřeba uvolnit se je protiváhou aktivit a myšlenek, které přináší napětí a stres. Namluvila jsem relaxaci, která je na uvolnění jednotlivých částí těla. Udělejte si pohodlí a ať je vám dobře :)

V každé nenadálé ohrožující situaci, ať již skutečné či domnívané, může, ale nemusí vznikat následný sled reakcí. Dle psychologů existují tyto fáze:

Zažít pocit pohody a klidu, potřeba uvolnit se je protiváhou aktivit a myšlenek, které přináší napětí a stres. Namluvila jsem pro Vás relaxaci, která je zaměřena na proudění dechu. Udělejte si pohodlí a ať je vám dobře :)

Co mohu sama dělat, když si zjistím určitou formu poklesu orgánů pánve, ať již cítím sestupný tlak, pohmatem zjistím bouličku či mívám únik moči při zvýšené námaze, kašli, smíchu, únavě a jiné do doby, než navštívím fyzioterapeutku, lektorku Školy pánevního dna s oprávněním pro fyzickou rovinu či jiného pohybového specialistu. Odlišný přístup bude...

Fyzicky dech naplňuje plíce a měl by se dostat plně i do plicních sklípků. Dechová cvičení je proto vhodné zaměřit na plíce jako takové, což je obzvlášť na podzim v době Kovu, kdy jsou plíce a tlusté střevo nejvíce zatíženými orgány v roce, velmi přínosné. Rovněž využijeme i některé jógové pozice.

Turmalín je krásný a výjimečný. Je to klencový minerál. Také je zařazován mezi polodrahokamy. V přírodě se nachází v různých barvách a proto je osazován také do šperků. Při zahřátí se turmalín stává vodivým. Rovněž ho lze označit za piezoelektrický nerost - při deformování dokáže generovat elektrické napětí. Mimo šperkařství se také využívá v...

Nádech a výdech. Puls života. S nádechem přicházíme na svět a s výdechem z něj odcházíme. Je to niť, která nás drží při životě a přesto náš dech v běžném životě zůstává opomíjen. Většinou si dechu všimneme až v době, když s ním začněme mít potíže, od běžného nachlazení, alergie až po záněty dýchacích cest a zápaly plic.

Ve své práci terapeutky pánevního dna i cvičitelky jógy je mi problematika ženského zdraví velmi blízká. Tuto zdravotní problematiku znám nejen osobně jako žena i matka dcery, ale také jako poradkyně pro mé klientky.