Abychom si funkce pánevního dna mohly definovat, je třeba vědět, kde se vlastně nachází. Zjednodušeně si ho můžeme představit jako pružnou látku zavěšenou na spodku pánve mezi sponu stydkou, kost křížovou a sedací hrboly. Spodek pánve je zároveň spodek trupu, jeho základna.

Pro správné fungování těla potřebujeme neutrální nastavení pánve a páteře, tedy takové, kdy zachováme správné zakřivení bederní a krční lordózy a hrudní kyfózy. Tedy ne bedra do podložky, kdy navíc dochází k ohybu v hrudníku a ramena se stáčí vpřed.

Svaly jsou propojeny do řetězců a to buď do vertikálních či spirálních. U klidové vertikální stabilizace se zapojují svaly podél páteře a umožňují nám pobývat v klidové pozici i mnoho hodin. Avšak po té, co dojde k jejich únavě, začnou se zkracovat a tím stlačovat jednotlivé obratle k sobě a ty přicházejí o svůj prostor a synoviální tekutinu...

Stále se můžeme setkávat s tím, že máme při cvičení přilepit či zatlačit bedra do podložky. Pojďme se na to nyní podívat.

Aby svíce našeho života dobře hořela, je skvělé znát, co k tomu vlastně potřebujeme. Pokud si život představíme jako hořící svíci, tak její plamen potřebujeme zabezpečit nejen ze čtyř, ale z šesti stran, aby v klidu hořel. Při zboření jedné ze stěn, je plamen ohrožen, spadnou-li dvě, vznikne průvan a svíce může zhasnout.

Žena a muž

12.10.2023

V posledních letech jsme svědky neustálého útoku na mužskou populaci a vše, co je mužské. Vše kolem genderové ideologie a její propagandy je jen dalším krokem, jak zmást a vykolejit mladou populaci do té míry, že už neví, co je to být mužem nebo ženou.

se nachází v oblasti města Visoko ve střední Bosně na soutoku řek Bosna a Fojnice přibližně 30 km severně od hlavního města Sarajeva. Nachází se zde:

Pojďme si nejprve ujasnit, co diastáza vlastně je. Nejkratší odpověď je: rozestup přímých břišních svalů. Rozestup ve vazivové části = linea alba. A které že to jsou? Ty, kterým říkáme, jsou-li vypracované, "pekáč buchet". Takže se nachází na přední straně trupu a začíná na žebrech a mečíku hrudní kosti a upíná se na sponu stydkou.